تبلیغات
شاپ سنتر - ترشی بادنجان


زندگی صحنه یکتای هنر مندی ماست، هر کسی نغمه خود خواند و از صحنه رود، صحنه پیوسته به جاست، خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد...

درباره وبلاگ:


آرشیو:


سایت طلا

طبقه بندی:


آخرین پستها :


پیوندها:


نویسندگان:


آمار وبلاگ:


شاپ سنتر

چت روم

كد چت روم

ساعت فلش


Admin Logo themebox

ترشی بادنجان

نوشته شده توسط:حامد ی.ب
پنجشنبه 8 بهمن 1388-ساعت 07 و 01 دقیقه و 07 ثانیه

ترشی بادمجان

مواد لازم:

* بادمجان 1 كیلوگرم

* سیر 100 گرم

* پیاز 100 گرم

* فلفل سبز شیرین 100 گرم

* ساقه كرفس 100 گرم

* گل كلم 100 گرم

* كلم 100 گرم

* سبزی معطر شامل جعفری، نعنا، گشنیز از هر كدام 5 قاشق غذاخوری

* شیوید چند شاخه

* ادویه ترشی 1 قاشق غذاخوری (كه از عطاری ها به صورت آماده می توانید تهیه كنید.)

* نمك 1 قاشق غذاخوری

* زردچوبه 2 قاشق مرباخوری

* سركه انگور به میزان لازم

طرز تهیه:

بادمجان را به دو روش با پوست و بدون پوست می توانید تهیه كنید.

در قابلمه ای آب را به نقطه جوش برسانید. كمی زردچوبه اضافه كنید. بادمجان ها را به صورت درسته در آب جوش بیندازید. چند جوش كه زد داخل سبد ریخته و آبكش كنید. در فضای باز پارچه ای تمیز پهن كنید بادمجان هایی كه آبكش شده اند را روی پارچه پهن كنید و پارچه دیگری روی بادمجان ها انداخته و روی پارچه فوقانی جسم سنگینی مثل تخته سنگ بزرگ یا ظرف پهن سنگین قرار دهید و بگذارید یك شب تا صبح به همین حالت باقی بماند. صبح جسم سنگین و پارچه فوقانی را برداشته و به مدت نیم ساعت در فضای باز هوا دهید.

بادمجان هایی كه به روش بالا تهیه كردید به صورت نگین نگین یا حلقه ای برش دهید. سركه را در قابلمه ای ریخته و بادمجان ها داخل سركه قرار دهید تا چند جوش بزند. بعد از چند جوش شعله را خاموش كنید تا سرد شود.

فلفل سبز شیرین، ساقه كرفس، گل كلم و كلم را پوست و ریز كنید و بگذارید در فضای آزاد هوا بخورد. در آخر سیر و پیاز را پوست و ریز كنید و كمتر در معرض هوا قرار دهید چون میكروب جمع می كنند.

اكنون موقع چیدن ترشی در ظرف مورد نظر است. ظرفی كه انتخاب می كنید بایستی ظرف شیشه ای با درب دار محكمی باشد. همین طور ظرف كاملاً تمیز و خشك باشد چون هر گونه رطوبتی باعث خرابی ترشی و عمر كوتاه آن خواهد شد.

تمام مواد بالا كه پوست و خرد شده است به «غیر از بادمجان» با هم مخلوط كنید.

سبزیجات را هم با همدیگر مخلوط كنید.

سركه انگور را جوشانده و بگذارید سرد شود.

در موقع چیدن در ظرف شیشه ای ابتدا یك ردیف بادمجان ریخته سپس یك لایه از مخلوط بالا بعد كمی نمك بعد ادویه ترشی و در نهایت مخلوط سبزیجات. این ترتیب چیدن را تا بالای ظرف ادامه دهید. سركه سرد شده را روی مواد ریخته تا ظرف كاملاً پر شود. درب شیشه را بسته و 2 روز دیگر درب آنرا باز كنید و سركه را مزه كنید اگر میزان نمك و سركه آن كم شده بود مجدداً تا بالای ظرف سركه و نمك اضافه كنید.

این ترشی خوشمزه را می توانید یك هفته تا 10 روز دیگر مصرف كنید هر چه بیشتر بماند خوش طعم تر می شود البته بر طبق ذائقه افراد برخی ترشی تازه و برخی ترشی مانده را دوست دارند. این ترشی را تا یك سال می توانید مصرف كنید. ترشی بیشتر با غذاهای خشك مثل برنج دم پخت، برنج مخلوط، ماكارانی، انواع كوكو، انواع كتلت مصرف می شود.

سمیه مظفری

گرد آوری و تنظیم: گروه شاپ سنتر   www.scenter.mihanblog.com

 



تاریخ آخرین ویرایش:یکشنبه 18 بهمن 1388 ساعت 17 و 57 دقیقه و 58 ثانیه